Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HOBBIT 2- SZMAUG PUSZTASÁGA

2014.04.09

 Az első felvonása a Hobbitnak némileg csalódás volt. Az, hogy egy alig több, mint 100 oldalas könyvet trilógiává dagasztanak filmen, ráadásul fejenkét három órássá, már önmagában előre jelezte, hogy itt akár ki is csúszhat valami a készítők kezéből. És részben igaz lett, részben nem. Szerintem a Hobbit nézhető alkotás volt, hangulatos, szórakoztató, tény, hogy összetetségében bőven elmaradt a Gyűrűk Urától, és aki hasonló nagy eposz várt, annak nem váltotta valóra vágyát, kissé gyermekibb, bugyutább is lett, de egyáltalán nem rossz. És a világ itt is megvolt, a hangulat nem maradt el. 

A második rész ráadásul még inkább közelebb hozza a nézőt a Gyűrűk Ura világához. A könyvből kimaradt Gandalf szála, ez hiba is volt szerintem, a filmben jól tudták pótolni ezt, izgalmas, és összekötő kapocs az eredeti trilógiával. A szereplők, a törpök is végre kapnak karaktert, nem úgy mint az első részben, ahol csak annyit tudtam, hogy van Bilbó, meg a törpök, itt legalább négy vagy öt szereplőt is el tudtam különíteni. Az kció izgalmas és látványos, az effektekkel most is minden rendben van, Legolas feltünése is jóra sikeredett, Smaug pedig simán ott van a legjobb filmes sárkányok között.

Szóval mindenben felül tudta múlni az első részt, de tény, ez még mindig kevés, hogy a Gyűrűk Ura szintjére érjen. De vajon kell e? Ezek más filmek, a lényeg, hogy izgalmasak, és képesek lekötni a nézőket. És ha a harmadik részre is marad ez a szinvonalnövekedés, akkor kifejezetten várom azt a felvonást.

Történet:

A hatalmas sikert elért A hobbit - Váratlan utazás folytatódik, a trilógia második felvonása pedig még több kalandot ígér. Miután Zsákos Bilbó (Freeman), Gandalf (McKellen), Thorin (Armitage) és a törpök sikeresen átkeltek a Ködhegységen (illetve alatta), úgy döntenek, hogy keletre, a Bakacsinerdő felé indulnak. Mielőtt a többiek bevetnék magukat a sűrűbe, Gandalf elbúcsúzik a csapattól és másfelé veszi az irányt. Az erdőben rögvest óriáspókok támadnak a társaságra, majd erdőtündék ejtik fogságba őket, Bilbó kivételével, aki segít megszökni a többieknek, hogy együtt haladjanak tovább az emberek lakta Tóvárosba. Innen vezet a folyó a Magányos Hegyhez, ahol Bilbó megmutathatja, mit tud. Meg kell találnia a titkos ajtót, majd szembe kell néznie Smauggal, a rettenetes sárkánnyal. Eközben Gandalf sem rest, a Fehér Tanács felkeresése után elutazik Dol Guldurba, ahol megtudja, valójában ki az ott tanyázó Feketemágus. Bakacsinerdő tündéi pedig Thranduil király (Pace) és fia, Legolas (Bloom) vezetésével kénytelenek megütközni a Dol Guldurból özönlő ork sereggel.

Ajánlott:

Akinek tetszett az első rész, aki imádta a Gyűrűk Urát, aki szereti a fantasyt, aki imádja a sárkányokat.

De aki már a Gyűrűk Urától is herótot kapott, az ezt is kerülje.

75%

509514_1.jpg

 

 

 

 

 

színes, magyarul beszélő, amerikai-új-zélandi fantasy, 161 perc, 2013 

rendező: Peter Jackson
író: John Ronald Reuel Tolkien
forgatókönyvíró: Fran WalshPhilippa BoyensGuillermo Del Toro,Peter Jackson
zeneszerző: Howard Shore
operatőr: Andrew Lesnie
producer: Carolynne CunninghamPeter JacksonFrank Walsh

szereplő(k): 
Richard Armitage (Tölgypajzsos Thorin)
Martin Freeman (Zsákos Bilbó)
Ian McKellen (Gandalf)
Benedict Cumberbatch (Smaug hangja)
Jed Brophy (Nori)
Ken Stott (Balin)
Stephen Hunter (Bombur)
Stephen Fry (Tóváros ura)
Dean O'Gorman (Fili)
Graham McTavish (Dwalin)
Mikael Persbrandt (Beorn)
James Nesbitt (Bofur)
Aidan Turner (Kili)
Ian Holm (Idős Bilbo)
Christopher Lee (Saruman)
Evangeline Lilly (Tauriel)
Cate Blanchett (Galadriel)
Elijah Wood (Zsákos Frodo)
Hugo Weaving (Elrond)
Andy Serkis (Gollum)
Luke Evans (Bard the Bowman)
Lee Pace (Thranduil király)
Orlando Bloom (Legolas)

szinkronhang: 
Széles Tamás (Tölgypajzsos Thorin magyar hangja)
Görög László (Zsákos Bilbó magyar hangja)
Bács Ferenc (Gandalf magyar hangja)
Haás Vander Péter (Smaug magyar hangja)
Benkő Péter (Nori magyar hangja)
Bothár Endre (Balin magyar hangja)
Barabás Kiss Zoltán (Bombur magyar hangja)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.