Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


300 - A Birodalom Hajnala

2014.03.28

 A minap néztem meg a filmet, IMAX 3D - ben, igazából egy nyert jeggyel. Ez azért fontos információ, mert enélkül nem biztos hogy megnéztem volna:)

Igazából annyian szidták, annyira lehűzta mindenki a 300 folytatását, hogy semmi jót nem vártam tőle, és talán pont emiatt volt pozitív csalódás a film. Mondjuk, nagyon minimálisan pozitív, de pozitív.

Képileg, látványilag nagyjából tudja hozni azt a szintet, amit elődje, igaz, azért ez egyfajta minimum, így sok-sok év távlatából. Történet szempontból...hát... elég csapongó, következetlen, és néhol a dialógok is megmosolyogtatóak. Szóval ezen viszont lett volna még mit csiszolni. De a legnagyobb hibája, az egy hiány, mégpedig Gerard Buttler hiánya. Illetve karaktere lazasága. Itt , ebben a részben nincs ekkora hős, nincs olyan, akiért igazán szurkolnánk, szorítanánk neki... Ez szerintem a film legnagyobb hátránya. De van benne egy meztene Eva Green, aki egy félig meddig humoros, de semmiféleképp nem erotikus jelenetben tündököl ruhátlan.

TÖRTÉNET:

A görög városok kitartanak. A hatalmas Perzsa Birodalom sem tudja megtörni ellenállásukat. Az athéni városállam egyik hőse, Themisztoklész vezetésével a kis hellén hajóhad az Artemiszion-foknál szembeszáll az óriási perzsa flottával. Természetesen nem tudják megállítani őket, ám a túlerő ellen is kitartanak olyan sokáig, hogy a városok felkészülhessenek - és Szalamisz közelében már legyőzzék a keletről jött ellenséget.

AJÁNLÁS:

Aki szerette az elsőt, na meg a Sin City-t, de a Spiritet sem utálta halálosan, és esetleg a Spartcus sorozat is megvolt neki, annak mindenféleképpen. Mindenki más...döntse el megér e Eva Green melle ennyit.

1366221914_300-rise-of-an-empire-1024x640.jpg

 

 

 

 

 

 

 

színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 102 perc, 2013

szereplő(k): 
Sullivan Stapleton (Themisztoklész)
Eva Green (Artemisia)
Rodrigo Santoro (Xerxész)
Lena Headey (Gorgo királynő)
Jack O'Connell (Calisto)
Callan Mulvey (Scyllias)
Andrew Tiernan (Ephialtész)
Hans Matheson (Aesyklos)

szinkronhang: 
Nemes Takách Kata (Artemisia magyar hangja)
Welker Gábor (Xerxész magyar hangja)
Zöld Csaba (Themisztoklész magyar hangja)
Előd Álmos (Calisto magyar hangja)
Debreczeny Csaba (Scyllias magyar hangja)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.